SEiMEi vinder DI Initiativprisen for Lolland-Falster

Fremtidens fødevarefabrik på Lolland får DI-pris

Det modige iværksætterpar Allan og Mette Feldt har siden 2015 bygget virksomheden SEiMEi  op fra bunden.  De modtager nu DI Lolland-Falsters Initiativpris for den store satsning.

Allan og Mette Feldt må være et af Danmarks modigste iværksætterpar. De har siden 2015 bygget en ny fabrik op fra bunden for deres egne sparepenge, nemlig virksomheden SEiMEi i Nakskov. Den nye fabrik laver rene og bæredygtige drikkeprodukter baseret på økologisk frugt og grønt, og de modtager nu DI Lolland-Falsters Initiativpris for den store satsning.

– Deres satsning viser vejen frem i en tid, hvor forbrugere og virksomheder i hele verden sadler om i en grøn og bæredygtig retning. Virksomheder som SEiMEi gør,  at Lolland-Falster napper den danske grønne førertrøje de kommende år, og derfor skal de have prisen, siger formanden for DI Lolland-Falster Kim Frimann.

Takker for skulderklappet

SEiMEi producerer ingefærshots, friskmostede sodavand og Gourmet vand, men det er sodavand med varemærket WiSH, der lige nu får stor opmærksomhed i hele verden. WiSH sodavand fra SEiMEi er f.eks. bestilt til EXPO-2020 i Dubai, hvor deltagerne kan smage på noget af det bedste fra Lolland-Falster.

– Vi takker for skulderklappet og anerkendelsen fra vores kolleger på Lolland-Falster. Vi kan mærke, at vi får vores gennembrud i netop disse år. Forbrugere og virksomheder i hele verden efterspørger produkter, der helt igennem er bæredygtige. Når det gælder drikkevarer er vi langt fremme med bæredygtighed, selvom vi foreløbig kun er en lille spiller i fødevarebranchen, siger Allan Feldt.

Markedet har været tøvende de første par år, hvor de store kunder og forbrugerne skulle se det nye 100 pct. bæredygtige produkt an. Men nu er markedet klar, og SEiMEi ansætter snart flere, der skal håndtere de mange henvendelser fra nye kunder. Og i produktionen er der også kommet flere til på det seneste. I dag er de omkring 10 ansatte, hvor Allan de senere år også selv har hjulpet til i produktionen, og Mette har klaret kontorarbejdet.

– Vi har fra starten været drevet af at gøre en forskel. Vi elsker at bygge ting op fra bunden, og med vores nye virksomhed vil vi gerne være med til at bidrage til en bæredygtig fremtid. Derfor møder vi ind hver dag til et meningsfyldt arbejde, og så gør vi bare det, som der skal til, siger Mette Feldt.

Bæredygtighed er for SEiMEi ikke kun et spørgsmål om klimavenlige og naturlige produkter. Virksomheden skal også bidrage til social bæredygtighed. Derfor har Allan og Mette stiftet SEiMEi Fonden, hvor ca. 5 pct. af salgsindtægterne placeres. Foreløbig har SEiMEi Fonden f.eks. støttet lokale spejdere, natteravnene i Rødovre og børneafdelingen på Rigshospitalet.

SEiMEi skal sammen med de øvrige vindere i DI’s 18 regionalforeninger dyste om at vinde den landsdækkende Initiativpris, der uddeles på DI’s årlige SMV-dag, som er planlagt til ultimo januar 2020.

Oprindeligt skrevet og udgivet af Dansk Industri. Læs hele artiklen på deres hjemmeside.

FØDEVARER MED

ÆRLIG OMTANKE

Det er ikke bare et slogan for os

– det er i vores DNA.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du følge SEiMEi.

En lokal virksomhed, der bestræber sig på at være en anerkendt spiller med en positiv rolle i samfundet.

TAK FOR DIN TILMELDING

Tjek venligst din indbakke. Du kan nu lukke dette vindue.