Donationer

Her kan i se hvilke donationer vi har lavet.

2017

2017 har, ligesom alle andre år, bragt rigtig mange gode ønsker. Vi har valgt nogen ønsker, der virkelig gør noget godt. Vi er så glade for at kunne hjælpe.

– Her er Emils historie.

Da vi hørte Emil’s historie, kunne vi ikke andet end ville opfylde hans største ønske.

Emil fik kort tid før sin 11 års fødselsdag konstateret leukæmi, og som mange ved, så er det et kæmpe chok.

Emil har været syg i næsten 2 år, og han har kæmpet konstant, spillet alt den fodbold han har kunnet, og samtidig har han været meget optimistisk.

En dag fik Emil fortalt om Ønskefonden, og han vidste lige med det samme, hvad han ville ønske sig. Emil har nemlig altid haft en fascination for krydstogtsskibe, så hans højeste ønske var at komme ombord på sådan et kæmpe skib.

Emil skrev om sit ønske til Ønskefonden, og han fik besøg af to frivillige, Diana og Jørgen. Men Emil hørte ikke mere om sit ønske i lang tid, så han troede, at han var glemt.

Men Emil fik den glædelige overraskelse, at han ved Walk for Wishes fik overrakt et krydstogt i Middelhavet.

Emil og hans familie er nu kommet hjem fra Middelhavet, og de har haft en helt igennem fantastisk oplevelse, samtidig med at det har været en meget overvældende oplevelse for dem, at være på sådan et kæmpe skib.

På deres krydstogt har de fået mange oplevelser og minder med hjem, blandt andet fra deres besøg i Marseilles, Barcelona, Palma de Mallorca – og de fik også lige sneget en stranddag ind på Sardinien.

Denne fantastiske ferie har vi, WiSH by SEiMEi, sponsoreret, og vi er så glade for, at vi har kunne få denne fighters ønske til at gå i opfyldelse, og det er så dejligt at høre, at de har haft en helt uforglemmelig tur.

Organisationen Børn, Unge og Sorg skrev til os på vores hjemmeside, med et ønske om at indgå i et samarbejde omkring Projekt Håbefulde Historier.

Teenageårene er en særlig sårbar periode, og undersøgelser viser, at unge på ungdomsuddannelser er helt alene med sorgen. De får ingen støtte fra hverken skole, lærere eller venner. Dette øger risikoen for uddannelsesfrafald, psykisk sårbarhed og sociale problemer.

Med projekt Håbefulde Historier ønsker de, at oplyse, synliggøre og aftabuisere sygdom og død blandt gymnasieelever. De ønsker at fremme unges åbenhed, hjælpsomhed og fællesskab, når døden og sorgen rammer.

Børn, Unge og Sorg vil gennem Projekt Håbefulde Historier gå i dialog med de unge om, hvordan det er at være ung i gymnasiet, samtidig med at man har sygdom eller død tæt inde på livet. Dialogen skal også sørge for, at lærere, studievejledere og klassekammerater bliver klædt på til at kunne støtte elever, hvis familiemedlem er alvorligt syge eller døde.

I første fase af Projekt Håbefulde Historier ville Børn, Unge og Sorg besøge: Øregaard, Ordrup, Greve, Nærum, Ørestad, Gl. Hellerup, Birkerød, Mullernes Legatskol (Odense) og Viby (Aarhus) gymnasier.

Fra første øjeblik vi læste dette ønske vidste vi, at vi ville opfylde dette ønske. Så det var med stor glæde at vi indgik samarbejde omkring dette fantastiske Projekt Håbefulde Historier.

 

Nakskov KulturFestival afholdte for tredje år en festival for og med børn, unge og ældre. Til dette event søgte de om støtte til en gaming dag for børn og unge i garageanlægget med Fifa 17 turnering, Just Dance og Virtual Reality.

Det er med stor glæde, at vi hos SEiMEi med WiSH Juicerne lavede en donation til SPORTSGAMING under Nakskov KulturFestival i Toldboden onsdag d. 2. August 2017.

Vi var ikke i tvivl da vi modtog ønsket inde på hjemmesiden. Det er lige nøjagtigt sådan et arrangement, vi gerne støtter op om! Et lokalt arrangement, hvor børn, unge og barnlige voksne, har mulighed for at få en dejlig dag sammen med masser af bevægelse og fællesskab. For os er det livsbekræftende at vide, at vores lækre Lollandske WiSH juicer er med til at skabe glæde i lokalmiljøet.

 

Alle børn og unge elsker at være på ferie, og alle børn fortjener en ferie – uanset baggrund. I 2017 har SEiMEi været med til at give udsatte børn og unge en uforglemmelig uge og en oplevelse for livet. Hvert år kommer 1.400 børn og unge på sommerferie i hele Danmark. Her bliver de set, hørt, heppet på og holdt i hånden. Ugen er fyldt med sjove aktiviteter: fælleslege, hyggetid ved bål, temadage, vandkampe, strandture, kanoture, fest og masser af nye venner. Det har vi været med til at få til at ske!

Ungdommens Røde Kors sendte os et ønske, der gik ud på at sende flere børn på en af disse ferielejr.

Vi er meget beæret over at kunne hjælpe til, at flere børn får muligheden for at komme på Ungdommens Røde Kors’ ferielejre.

2016

I 2016 har vi hjulpet disse 4 sager. Dette er 4 helt fantastiske sager, og vi er så glade for at have hjulpet dem

Natteravnene fokuserer på at skabe tryghed og ansvarlig voksenkontakt til børn og unge mennesker. Oftest er dette i nattelivet, hvor mange kan have brug for hjælp eller gode råd. Natteravnene opererer i hold af tre personer, og sammen bevæger de sig rundt i det offentlige rum.

Hos Natteravnene i Rødovre er de i øjeblikket 17 medlemmer, der frivilligt skiftes til at bruge deres fritid på at hjælpe de unge mennesker til en tryggere færden i byen. I forbindelse med at de går deres ture rundt i byen, støder de jævnligt på personer, som har brug for førstehjælp.

Derfor kom de med et ønske til os på vores hjemmeside. De søgte midler til at kunne afholde et udvidet førstehjælpskursus for deres frivillige medlemmer, samt til at supplere deres beholdning af førstehjælpsmidler.

Dette er præcis sådan nogle vi ønsker at hjælpe. Natteravnene ønsker, at hjælpe unge mennesker i deres egen fritid – og vi ønsker, at hjælpe folk der hjælper andre mennesker.

 

Vi modtog et ønske fra organisationen Familier med Kræftramte Børn, der ønskede, at støtte 5 børn fra Nakskov.

Donationen gik til, at de 5 børn sammen med deres familier blev sendt til Tåstrup, hvor de fik en vægtløs oplevelse.

Familier med Kræftramte Børn gør et virkelig fantastisk arbejde med, at skabe bedre vilkår for de børn der hvert år får konstateret en kræftsygdom. Vi er så stolte og glade for, at kunne hjælpe Familier med Kræftramte Børn med deres arbejde med at hjælpe andre mennesker.

 

Mellemfolkeligt Samvirke har skabt et frivilligt projekt kaldet ”Sommerskole i Gellerup”. Dette projekt bliver udelukkende finansieret af donationer og sponsorater.

Sommerskolen er et aktivitetstilbud i sommerferien for børn i Gellerup parken samt det øvrige Aarhus. Deres formål er, at tilbyde sjove og lærerige aktiviteter til sommerferien, uden at det skal koste noget. Derudover ønsker de også at skabe bro mellem Gellerup parkens børn samt det øvrige Aarhus.

For dem betyder det meget, at det er 100% gratis, og at de kan tilbyde frokost til børnene, da de ikke ønsker, at nogle skal blive ekskluderet på grund af økonomi.

Dette betyder også, at Sommerskolen bliver planlagt og udført af frivillige unge. Og de arbejder hvert år hårdt for at skabe et økonomisk grundlag for sommerskolens eksistens.

Derfor synes vi, at det var et helt perfekt ønske at opfylde, da de havde indsendt et ønske om et tilskud til sommerskolen 2016. Sådan en sommerskole lyder som noget der tager meget tid, og det er simpelthen så dejligt, at der er frivillige unge, der ønsker at dette skal kunne lade sig gøre, og at de bruger deres fritid på at få det til at fungere, så børn kan få en rigtig god sommer.

Vi har modtaget et takkebrev fra lederne af sommerskolen 2016 – og det lyder simpelthen som en helt vildt god sommerskole. Vi er så glade for, og stolte af, at have været med til at få det her op at stå i år.

 

Lukashuset tilbyder palliativ indsats til børn og unge med en livstruende sygdom og deres familier. Indlæggelse tilbydes under hele sygdomsforløbet, afhængigt af den enkelte families behov.

Når børn eller unge får en livstruende sygdom, bliver hele familien ramt. Derfor er det både det syge barn, forældre og søskende der bliver tilbudt lindring og aflastning i Lukashuset. Når et barn bliver indlagt på Lukashuset, bliver det indlagt med familien, og rammerne er helt fantastiske og kærlige.

Søskende kan godt blive lidt ”oversete” i et forløb, hvor deres søster eller bror er syg. Det er derfor en tidligere frivillig på et voksent hospice lavede et ønske om en donation til Lukashuset. Donationen gik til at lave aktiviteter for de indlagte børns søskende.

 

KFUM Spejderne Langø, en forholdsvis ny gruppe, ligger på det yderste af Nakskov Fjord.

De ville gerne istandsætte 2 Megin Joller som gruppen kunne bruge.

Alle er velkommen hos KFUM Spejderne Langø, de er ligeglade med hvilken baggrund man har, hvilken religion man har eller hvilket køn man er.

Istandsættelse af sådan 2 Joller er dyrt for sådan en lille spejder trup, så vi er så glade for, at vi har kunne bidrage til, at de har kunne få sat disse i stand.

 

2014

I SEiMEi er vi utrolige glade for, at 2014 sluttede med, at vi har kunne opfylde et af de mange ønsker som vores WiSH Fond har modtaget.

Sabina ønskede IPads til rigshospitalets børneafdeling 5062, og de blev leveret lige inden jul år 2014. Skænket for penge indsamlet via salget af vores friske koldpressede og koldtappede juicer med og uden fuldkorn samt still og sparkling water.

Ved overleveringen tog Sabina og afdelingssygeplejerske Elsebeth glade imod de 6 IPads, der blev overleveret af Allan Feldt og hans hustru Mette Feldt på vegne af fonden.

2013

I år 2013 fik vi øjnene op for The Feel Good Way, som er et projekt der hjælper med at skabe glæde hos personer med specielle behov. Projektet handler om at skabe udvikling og have et sted hvor folk med forskellige handicap kan komme ud og give slip ved at bevæge og danse lige akkurat sådan som de kan.

2012

Tidligt i år 2012 donerede SEIMEI fonden til 3 velgørende organisationer i Danmark. Disse 3 blev specielt udvalgt af SEIMEI fondens bestyrrelse hvor Helena Christensen er formand. Vores valg på disse tre da de udover at ligge højt på SEIMEI’S WISH side, også berørte tre vidt forskellige organisationer der alle tilbyder hjælp til unger mennesker i Danmark.

Music Life på Nørrebro er en frivillig musik skole hvor unge kan komme mellem 08.00 til kl 22.00 hver dag og få undervisning i at spille instrumenter, synge, rappe, være dj’s og meget mere. De skaber et sted hvor børn og unge med forskellige baggrunde kan mødes og være fælles om at skabe noget sammen.

Uddrag fra Music Life’s hjemmeside:

“Vores vision er, at vi med arbejdet i MusicLife kan bidrage positivt til lokalområdet og at vi sammen med de unge og de frivillige kan skabe nogle spændende musikalske tilbud, som har værdi for de involverede.” Læs mere

 

Girl talk er et tilbud til unge piger, hvor de både online og over telefonen kan komme i kontakt med voksne kvinder der tilbyder dem hjælp og støtte med de problemer de måtte have. De skaber et forum hvor unger kvinder kan få taletid og hjælp til de ting man ikke føler man kan sige til andre.

Uddrag fra Girl Talks hjemmeside:

“GirlTalk.dk ønsker at fremme trivsel og livsmod blandt unge piger i Danmark, samt se unge piger tage ansvar for sig selv og hinanden og vælge gode forbilleder, sunde værdier og en meningsfyldt livsstil.” Læs mere

 

Hjerneskadet.dk er en hjemmeside for hjerneskaderamte familier. Det er et forum hvor alle kan hente, støtte, hjælp og nye erfaringer fra andre der er i samme situation. I samarbejde med center for hjerneskade prøver de at skabe tryghed og øge trivslen for hjernskaderamte familier.

Uddrag fra hjeneskadets hjemmeside:

“Hjerneskadet.dk’s overordnede formål er at øge trivslen og trygheden for mennesker der er direkte eller indirekte berørt af en erhvervet hjerneskade, så de bedre kan håndtere situationen – i kontakten med systemet, på arbejdspladsen og på hjemmefronten.” Læs mere