WiSH: Mini lydstudie til musikterapi på Marielund (socialpsykiatrisk bosted)

Indsendt d. 15. november 2021 kl. 11:56

Mini lydstudie til musikterapi på Marielund (socialpsykiatrisk bosted)

Marielund er et socialpsykiatrisk bosted med plads til 29 beboere i alderen 25 – 91 år. Siden 2002 har musikterapi været en del af tilbuddet på Marielund. Musikken kan bidrage til at løsne op for svære tanker og følelser og bane vej for dialog. På den måde kan vi hjælpe beboere vi ellers ikke kan nå ind til; beboere der er stivnet i deres psykiske tilstand, ikke kan eller tør indgå i relationer, er presset af f.eks. stemmer, angst og depression eller som er låst i psykotiske vrangforestillinger. Det kan også være beboere, der har brug for musikken som udtryksform efter at have fået neurologiske skader på grund af mange års medicinering eller misbrug.

En af de metoder der i stigende grad arbejdes med på Marielund er sangskrivning – både i grupper og individuelt. I arbejdet med at skabe sangtekster og melodi får beboerne en ny mulighed for at udtrykke sig og reflektere over egne tanker og følelser. Dermed opstår en proces, hvor både psykologiske, følelsesmæssige, sociale og kommunikative behov kan tilgodeses i en kreativ proces.

Et vigtigt element i dette er at beboerne kan tage sangene med sig, lytte til dem efter behov og også gerne præsentere dem for andre, som derved får indsigt i beboernes liv, oplever deres kreative ressourcer og måske selv kan spejle sig i sangene. Derfor ønsker vi os brændende et mini lydstudie, så beboerne kan indspille deres sange. Både som en hjælp til dem selv, men i høj grad også omverdenen.

Mini lydstudiet koster ca. 23.000 kr.


Indsendt af Trine Lundsfryd Hestbæk

Kontakt Trine Lundsfryd Hestbæk via e-mail.

FØDEVARER MED

ÆRLIG OMTANKE

Det er ikke bare et slogan for os

– det er i vores DNA.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du følge SEiMEi.

En lokal virksomhed, der bestræber sig på at være en anerkendt spiller med en positiv rolle i samfundet.

TAK FOR DIN TILMELDING

Tjek venligst din indbakke. Du kan nu lukke dette vindue.