WiSH: Mødrehjælpens julehjælp – En jul med trygge rammer

Indsendt d. 19. oktober 2021 kl. 09:47

Mødrehjælpens julehjælp – En jul med trygge rammer

Igen i år uddeler Mødrehjælpen julehjælp til de familier, der har allermindst. Det er familier, der dagligt kæmper med sociale, fysiske og økonomiske udfordringer, der presser familielivet til det yderste. Det er familier, hvor det ikke er givet, at børnene får en julegave juleaften ligesom alle de andre børn i institutionen eller skolen gør det.

I Danmark er der næsten 60.000 fattige børn. Flertallet af dem oplever afsavn i hverdagen, og de må undvære basale ting, som vi andre tager for givet. Det kan fx være en skoletaske til første skoledag, eller det kan være en juleaften med en julegave og en mæt mave. Julehjælpen giver ro til en svær og bekymringsfuld situation, og hjælper familier med at klinke skårene, når livet er gået itu. Men for at gøre dette har vi brug for jeres hjælp. Sammen kan vi gøre en stor forskel for de familier, der vælger at søge hjælp hos Mødrehjælpen.

En typisk ansøger er en enlig mor med to børn, hun vil modtage 1000 kroner, der dækker over 500kr pr. barn til køb af julegave samt mad og julegodter. Familierne skal ikke betale skat af beløbet jf. ligningsloven §7 stk. 22.

Skab en mindeværdig jul og et fast holdepunkt for familier
Mødrehjælpens julehjælp er todelt. Den består af et kontant beløb, der kan bruges til at købe julegaver og mad for. Samtidig tilbydes forældrene opfølgende rådgivning i Mødrehjælpens nationale rådgivning, Holdepunkt. Rådgivningen skal afhjælpe forældres følelse af afmagt og give dem redskaber til at ændre den situation, der har bragt dem til at søge julehjælp. Julehjælpen er en unik mulighed for at få kontakt til nogle af de børnefamilier i Danmark, der er allermest udsatte. Sociale relationer og oplevelsen af at høre til er en forudsætning for børn og voksnes trivsel og udvikling. Særligt de familier, der står mest alene, skal derfor have hjælp til at bryde ensomheden. Derfor vil vi bekæmpe social isolation og ensomhed ved at skabe åbne og inkluderende fællesskaber i Mødrehjælpen på tværs af vores professionelle rådgivning og vores frivillige indsatser i lokalforeninger i hele Danmark. Når familier har et fast holdepunkt og mødes af åbenhed og tillid i store og små fællesskaber, mindskes afmagt og isolation. Det giver plads til tryghed og trivsel.

Hjælp os med at skabe juleminder for livet
Coronakrisen trækker lange spor efter sig, og den 5. oktober åbnede Mødrehjælpen for ansøgninger til dette års julehjælp. Vi forventer at modtage mange ansøgninger, og vi regner med, ligesom sidste år, at kunne hjælpe i hvert fald 7000 børn, da behovet igen i år vil være ekstra stort hos mange af børnefamilierne.

For at kunne gøre dette og samtidig tilbyde efterfølgende rådgivning har vi brug for jeres hjælp. Med en bevilling på eksempelvis 15.000 kroner, kan vi uddele hjælp til 30 børn.
Jeg håber derfor, at I vil se velvilligt på denne ansøgning til Mødrehjælpens julehjælp så flere børn får en god jul og deres forældre en mulighed for rådgivning, så deres situation kan ændres på længere sigt.
Hvis det lykkes at indsamle midler, der rækker over omkostningerne for dette års julehjælp, vil overskydende midler gå til Holdepunkt og Mødrehjælpens rådgivende arbejde. I Holdepunkt rådgiver professionelle og kompetente socialrådgivere hver dag sårbare børnefamilier eller kommende forældre om blandt andet økonomiske, sociale og trivselsmæssige forhold.


Indsendt af Emilie Hagemann

Kontakt Emilie Hagemann via e-mail.

FØDEVARER MED

ÆRLIG OMTANKE

Det er ikke bare et slogan for os

– det er i vores DNA.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du følge SEiMEi.

En lokal virksomhed, der bestræber sig på at være en anerkendt spiller med en positiv rolle i samfundet.

TAK FOR DIN TILMELDING

Tjek venligst din indbakke. Du kan nu lukke dette vindue.