WiSH: Projekt angående et børnehjem i Kenya, hvor vi har som intention at give de unge praktiske og tekniske færdigheder, og forsøge at danne et fundament for, at de unge kan forsørge sig selv, når de i en alder af 17 år udsluses fra børnehjemmet.

Indsendt d. 20. september 2021 kl. 10:45

Projekt angående et børnehjem i Kenya, hvor vi har som intention at give de unge praktiske og tekniske færdigheder, og forsøge at danne et fundament for, at de unge kan forsørge sig selv, når de i en alder af 17 år udsluses fra børnehjemmet.

Vi er en gruppe engagerede 5. semester teknoantropologistuderende på Aalborg Universitet i København, som i foråret 2022 skal skrive vores bachelorprojekt. Bachelorprojektet fylder 20 ECTS point ud af 30 ECTS point på 6. semester. Projektet udgør ⅔ af semesteret, hvilket giver mulighed for en dybdegående undersøgelse af emnet. Vi har et samarbejde med ejerne af et børnehjem i Kenya, hos hvem vi har aftalt at udføre feltarbejde i fire uger i løbet af marts-april 2022, og det er denne studierejse, vi søger finansiering til.

Samarbejde
Ejerne af børnehjemmet Lipela i Kenya er ved at igangsætte et projekt, der har til formål at forbedre livsvilkårene efter afsked med børnehjemmet hos de unge på Lipela. Ved at give de unge praktiske og tekniske færdigheder, forsøger Lipela at danne et fundament for, at de unge kan forsørge sig selv, når de i en alder af 17 år udsluses fra børnehjemmet. Børnehjemmet påtænker implementering af eksempelvis symaskiner og værktøj, der skal skabe disse egenskaber. I den forbindelse søger vi midler til at rejse 4 uger til Kenya og udføre etnografisk arbejde og intervention i form af workshops, der skal bidrage til børnehjemmets ønskede forandringsproces. Samtidig vil vi bruge den indsamlede data og erfaring til udarbejdelse af et akademisk teknoantropologisk bachelorprojekt, der vil belyse samspillet mellem danske initiativer og den konkrete praksis i Kenya, hvori disse udføres.

Om projektet
Lipela er beliggende i Naro Moru, Kenya, og blev grundlagt i 1997. På Lipela bor omtrent 45 børn og unge i alderen 0-17 år. Ejerne af børnehjemmet, Peter Mutahi og Jane Wacira, som er delvist bosat i Danmark, oplever en problematik i, at de ældste børn, der er udsluset fra børnehjemmet, ofte ender, hvor de blev samlet op; nemlig på gaden uden netværk, sikkerhed og tekniske færdigheder til at kunne tjene penge.


Indsendt af Emil Thunestvedt Hansen

Kontakt Emil Thunestvedt Hansen via e-mail.

FØDEVARER MED

ÆRLIG OMTANKE

Det er ikke bare et slogan for os

– det er i vores DNA.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, kan du følge SEiMEi.

En lokal virksomhed, der bestræber sig på at være en anerkendt spiller med en positiv rolle i samfundet.

TAK FOR DIN TILMELDING

Tjek venligst din indbakke. Du kan nu lukke dette vindue.